Invisalign

Invisalign je najbolj popularen zobni aparat. Narejen je iz posebne prozorne plastične mase, zaradi katere so opornice nevidne. Podjetje Invisalign je prvo razvilo nevidne zobne aparate, zato te opornice pogosto imenujemo kar invisalign.

Kako do Invisalign zobnega aparata

Predstavljamo vam kakšen je postopek pridobitve Invisalign zobnega aparata.

Invisalign

Brezplačen prvi pregled

Namen pregleda je določanje načina zdravljenja. Pacienti imajo različno težavne primere, kar tudi vpliva na postopek oblikovanja popolnega nasmeha.

Postopek zdravljenja

Postopek zdravljenja določa težavnost posameznega primera. Glede na težavnost lahko prejmete od 7 pa vse do preko 50 opornic, ki jih nato menjujete vsak teden.

3D skeniranje

S pomočjo iTero tehnologije opravimo popolnoma neboleče skene zobovja. Na skenih se vidi trenutna lega zob, omogoča pa tudi vpogled izgleda po nošenju zobnega aparata.

Invisalign
Invisalign

Izdelava aparata

Na podlagi skenov, ki jih pošljemo podjetju Invisalign, se v približno štirih tednih izdelajo vaši, unikatni zobni aparati. Količino izdelanih aparatkov določa  težavnost zdravljenja.

Prevzem aparata

Takoj, ko prejmemo vaše aparatke vam to sporočimo in pridete na ponoven pregled. Dr. Nadja vam na tem pregledu na zadnje zobe namesti majhne, nemoteče nosilce aparata in navodila.

Invisalign
Invisalign

Nasmeh do ušes

Končni rezultat je lep nasmeh, s popolnoma ravnimi zobmi. Seveda je pogoj za to vestno nošenje po navodilih ortodonta. Vabljeni na pregled, ki vam morda celo spremeni življenje.

Prednosti aparata Invisalign

Prva opazna in verjetno najpomembenjša prednost Invisalign zobnega aparata v primerjavi z ostalimi zobnimi aparati je v estetiki. S pomočjo sodobne tehnologije so opornice prilagojene in izdelane po meri, kar omogoča praktično nevidnost ob nošenju. Aparatki se menjujejo na približno 7 do 10 dni, odvisno od priporočila ortodonta.

Ob že omenjenem rednem menjevanju opornic je za boljše vzdrževanje ustne higiene bistvena tudi možnost snemljivosti zobnega aparata. Redno čiščenjeje je zato precej enostavno. Možnost snemanja aparata med določenimi aktivnostmi je priročna predvsem za profesionalne športnike in glasbenike. Ob vseh navedenih prednostih pa še ta: čas nošenja Invisalign zobnega aparata v primerjavi s klasičnim (zvezdice) je krajši. To pa posledično pomeni tudi manj obiskov pri ortodontu.

Prednosti

Estetika (nevidnost)

Najsodobnejša tehnologija

Boljša ustna higiena

Krajši čas nošenj a zobnega aparata

Manjše število obiskov pri ortodontu

Primerna za aktivne športnike in glasbenike

Snemljiv